Meet the volunteers – MTB

Meet_MTB_John_Hans2

John en Hans als winnaar van de Duo Xtreme Single Speed 2014

 

John Ottevanger (links) woont op Curaçao en werkt als freelancer in de Offshore. Hij is zodoende afwisselend enkele weken op Curaçao en enkele weken in het buitenland. Als John op Curaçao is, dan is hij meestal bezig met het maken van een MTB trail op St. Jorisbaai. De bekendste trail die hij heeft gemaakt is de Ottevanger trail.

MTB - Ottevanger trail

Barry Bakker op de Ottevanger trail

 

 

 

Hans Bensik (rechts) werkt bij Damen Shipyards en woont op Curaçao. Hans fiets bij het fietsteam Bellisima, maar doet bij officieuze wedstrijden graag mee in het Oldschool fietstenue, samen met zijn fietsmaatje John. Als John voor een langere periode van het eiland af is, neemt Hans de honeurs waar.

Helaas is er dit jaar bij het ESSF alleen een MTB wedstrijd op vrijdag en niet op zaterdag. De reden hiervan is dat er op zondag 9 augustus een officiele MTB (competitie)wedstrijd wordt gereden op de Hato-vlakte. De meeste MTB-ers gaan niet ook op zaterdag nog een wedstrijd fietsen, dus heeft de ESSF organisatie ervoor gekozen om alleen op vrijdag te mountainbiken.

Om dit te compenseren zal er 29 augustus op St. Jorisbaai een endurance race worden georganiseerd. De details over deze wedstrijd zullen na het festival bekend worden gemaakt, dus stay tuned!!

Advertisements